Ventileren is hetzelfde als verluchten.

Fout!

Ventileren = continu de lucht in uw woning verversen op een gecontroleerde manier. Verse lucht komt via de droge ruimten (leefruimte, slaapkamers) binnen en verlaat de woonst via de natte ruimten (wc, badkamer, keuken).
Verluchten = kortstondig verversen van een grote hoeveelheid lucht door ramen en deuren open te zetten.

Een berging of opslagruimte hoef ik niet te ventileren

Juist

Voor een droge berging, waar geen was- of droogmachine aanwezig is, en enkel dient als opslag, geldt geen ventilatie-eis.

Mijn woning is goed geïsoleerd, dus ook goed luchtdicht.

Fout!

Een goed geïsoleerde woning is niet altijd voldoende luchtdicht. De type isolatie speel daar vaak een groot rol, zeker bij schuine daken.
Denk ook aan buisdoorvoeren en spleten en kieren rond uw ramen en plinten. Ook schachten die nog niet afgewerkt zijn, vormen vaak een probleem voor luchtdichtheid.

Omdat mijn terras geregeld gepoetst / gereinigd wordt, sluit ik de afvoer op droogweerafvoer (vuil water)

Fout!

Als je terras niet overdekt is, moet je regenwater natuurlijk laten afvloeien of aansluiten op de overloop van je regenwaterput. De hoeveelheid product dat wordt gebruikt om te reinigen, is verwaarloosbaar in verhouding tot regenval. Daarom moet je regenwater ook hier laten infiltreren.

Als ik bouw, moet ik verplicht een regenwaterput plaatsen.

Juist

Een regenwaterput wordt opgelegd via de GSV Hemelwater in de omgevingsvergunning. Een regenwaterput is verplicht bij nieuwbouw of herbouw groter dan 40m², maar niet bij uitbreidingen of verbouwingen.

Prijzen ontvangen voor
attesten en keuringen

Als één van de gecertificeerde bedrijven voor attesten en keuringen in de branche, bieden wij complete oplossingen voor uw behoeften - van ventilatieverslagen, EPC-attesten, verplichte asbestattest tot rioolkeuringen. Ook verzorgen wij certificaten en nodige attesten voor je EPB-aangifte.

In slechts enkele minuten ontvangt u scherpe tarieven voor elke klus die u nodig heeft. U krijgt een snelle en betaalbare offerte zonder de druk van een verkoper die in uw nek ademt.