Ventilatieverslaggeving geldt als bijkomende verplichting voor particuliere nieuwbouw of ingrijpende energetische verbouwingen sinds 1 januari 2016. Deze verplichting volgde uit de vaststellingen van de Vlaamse overheid dat de theoretische debieten van de ventilatiesystemen vaak niet overeenstemden met de realiteit.

Ontwerp

Het cruciale aan een ventilatie-installatie is dat deze voldoet aan de eisen van de overheid. Daarenboven dient uw installatie correct afgesteld en in balans te zijn om zorgeloos te genieten van een gezond binnenklimaat. De juiste keuzes van materiaal daarbij erg belangrijk. Met een voorontwerp volledig op maat helpen wij u de juiste keuzes te maken en te voldoen aan de EPB eisen.

Advies

Vóór, tijdens en ná de bouw werkzaamheden staan wij u bij voor het realiseren en handhaven van een goede en gezonde ventilatie. Als klant kunt u bij ons steeds terecht voor al uw vragen over ventilatie.

Verslaggeving

Is je bouw (zo goed als) klaar? Proficiat! Tijd om met veel voldoening te genieten van je realisatie. Minder plezant aan het einde van de werken zijn al de controles en keuringen. Maar voor ventilatie hoef je je geen zorgen te maken. Wij onderscheiden ons hierin namelijk van andere verslaggevers / keurders. De kans dat uw installatie niet conform is, is bij ons zeldzaam. Voor een kleine extra zorgen wij eerst dat uw installatie afgesteld is zodat zij voldoet aan de norm. Daarna stellen wij een meetverslag op. Dit is een noodzaak voor het afronden van je EPB-aangifte.