Begeleiding zelfbouwers

Zelfbouwers hebben meestal voldoende noties van installaties of laten zich begeleiden door vakmannen. Desondanks ontbreekt vaak de nodige kennis over ventilatie omdat dit één van de nieuwste verplichtingen is. Als u als zelfbouwer extra advies of een helpende hand nodig hebt, staan wij u graag bij voor ventilatie-installatie en de werking ervan.

Opstart en inregeling

Niet alleen bij zelfbouwers, maar vaak ook bij installateurs is vakkennis over ventilatie de ontbrekende schakel. Indien dit nog niet gebeurd is, starten wij uw installatie op en zorgen ervoor dat elk ruimte voldoet aan de opgelegde eisen.

Onderhoud

Informatie over de werking en onderhoud van ventilatie wordt vaak over het hoofd gezien. Hoewel een ventilatietoestel een relatief simpeler toestel is, vereist dit de nodige onderhoud om duurzaam te presteren. Het is aangewezen om jaarlijks de filters te vervangen en tweejaarlijks het toestel intern te reinigen. Ook hiermee kunnen wij u helpen, zonder dat u zich daar zorgen over hoeft te maken! Wij houden uw agenda zelf bij indien u opteert voor een onderhoudscontract!

Reiniging en desinfectie luchtkanalen

Luchtkanalen zijn de meest onderschatte onderdelen van een installatie. Dit in de zin van reinheid. Ze worden in vele gevallen NOOIT gereinigd. De gevolgen? Een broeihaard voor schimmels, bacteriën, beestjes, enzovoort…

Wij adviseren om minstens vierjaarlijks je luchtkanalen te laten reinigen. Dit gebeurt d.m.v. een roterende borstel en een stofafzuiger.

Herstellingen

Heeft uw toestel het begeven of geeft hij een storing aan? Is de wettelijke garantie vervallen? Geen zorgen, wij zorgen dat hij opnieuw meerdere jaren meekan. Wij garanderen de laagste-prijs-garantie bij herstellingen van onderdelen!

Camera-inspectie

Behaalt uw installatie de opgelegde ventilatie-eisen niet? Twijfelt u aan een lek veroorzaakt tijdens de voorgaande werken? Wij kunnen dit in de meeste gevallen opsporen met een endoscopische camera.

Bovendien kunnen wij je luchtkanalen inspecteren op vervuiling. Zo weet u of deze toe zijn aan een reiniging.